Депутатите излязоха във ваканция.  Това стана, след като приеха на

...
Депутатите излязоха във ваканция.  Това стана, след като приеха на
Коментари Харесай

Депутатите излязоха във ваканция

Депутатите излязоха във почивка.  Това стана, откакто одобриха на първо четене промени в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност.

Председателстващият Народното събрание Росен Желязков разгласи сесията за завършила и пожела на всички светли празници.

Миналата седмица депутатите взеха решение да съкратят ваканцията си по коледните и новогодишните празници от 24 декември 2022 година до 2 януари 2023 година в това число. Иначе съгласно парламентарния устав Народното събрание е във почивка от 22 декември до 10 януари в това число.

От началото на мандата си 48-ото Народно заседание е приело 22 закона, 58 решения и декларация по отношение на присъединението на България към Шенгенското пространство. Това сочи информация, готова от дирекция „ Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове “ на Народното събрание и парламентарния пресцентър.

Парламентът е провел 33 пленарни съвещания, шест от които са изключителни, от 19 октомври до 22 декември.

В 48-ото Народно заседание са постъпили общо 158 законопроекта, 103 от тях са импортирани от народни представители. По време на първата сесия в Народното събрание са импортирани 84 проекторешения, от които 71 от народни представители, както и два плана за обръщения и заявления.

В рамките на парламентарния надзор в 48-ото Народно заседание до 22 декември 2022 година са заложени 903 въпроса и са отправени 47 питания. Парламентарен надзор е провеждан в четири съвещания за петъчния парламентарен надзор и в четири изключителни пленарни съвещания. Блицконтрол е провеждан в две съвещания и са заложени 22 въпроса от народни представители от всички парламентарни групи.

Народно заседание беше свикано на 19 октомври след извършените на 2 октомври предварителни парламентарни избори. В него има 183-ма мъже и 57 дами. Най-възрастният депутат е Вежди Рашидов.

Първото съвещание на 48-ото Народно заседание продължи три дни, до момента в който депутатите съумяха да за изберат за ръководител Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР